Arthedain — Norges TolkienforeningOm oss      Bli medlem      Møter      Lenker      Kontakt      English

Møter våren 2017

Møtene for våren 2017 er ennå ikke satt, men følgende datoer er satt.

 • Tirsdag 3. januar: Skål for professoren!.

  Vi ønsker å invitere alle sammen til å skåle Tolkiens bursdag sammen med oss i Arthedain! Det er en gammel tradisjon i Tolkien-miljøet å skåle for vår kjære professor den 3 januar. Og i år ønsker vi å gjennomføre det på Dubliner pub i Oslo.

  De som ønsker å vite mer om hvordan man skal skåle for Tolkien på den mest riktige måten, kan lese om det her: https://www.tolkiensociety.org/events/tolkien-birthday-toast-2017/

  Ellers er det bare å komme på Dubliner den 3 januar. Vi i styret kommer til å være der fra kl 18 og skåle med alle sammen!

  Tid: 18:00 - 22:00
  Sted: The Dubliner Folk Pub Oslo

 • Torsdag 2. februar: Silmarillion på en time

  Har du ikke lest hele Silmarillion, eller trenger du en oppfrisking? Silmarillion er en bok full av mytologi, midgarsk historie og fortellinger om enkeltskjebner. Her finner du bakgrunnen for mye av det som skjer i Ringenes Herre og det er her du virkelig blir kjent med alvene!

  Vår fantastiske nestleder Anette kommer til å oppsummere de viktigste historiene og snakke litt om det som ligger bak kjente øyeblikk fra Ringenes Herre.

  Tid: 17:45 - 19:00
  Sted: Deichmanske bibliotek


 • Lørdag 25. mars: ArtheCon 2 (åpen dag)

 • Søndag 26. mars: ArtheCon 2


Møter høsten 2016

Møtene for høsten vil bli avholdt på Deichmanske hovedbibliotek (Arne Garborgs plass 4, Oslo).


 • Fredag 2. september: Vi snakker om ondskapen i Midgard og om de ulike skikkelsene som følger Melkor. Som alltid vil det bli diskusjon og innspill, som vi kan ta med oss videre ut for å spise/drikke etter foredraget!
  Foredragsholder: Kaj Andre Apeland
  Tid: 17:45. Sted: i kinoteket.

 • Mandag 10. oktober: En reise i Tolkiens fotspor
  Nils Ivar Agøy vil fortelle om sin og Magne Berglands reise i Tolkiens fotspor i forbindelse med "Tolkien Week" i Great Haywood, UK, nå i sommer. Reisen ble arrangert i anledning 100-årsmarkeringen for Tolkiens opphold der under første verdenskrig.
  Foredragsholder: Nils Ivar Agøy
  Tid: 17:45. Sted: i undersalen.

 • Torsdag 10. november: En introduksjon til alvisk (og kanskje noen andre språk òg)
  Vi vil ta en overflatisk gløtt på noen av Tolkiens språk, både sett innenfra Tolkiens univers og utenfor det. Innspill fra salen er oppfordret, og ingen tidligere kunnskap om språk er nødvendig.
  Foredragsholder: Rune Furberg
  Tid: 17:45. Sted: i undersalen.

 • Lørdag 26. november: Julemøte og feiring av vårt 35-årsjubileum!

  Arthedains julefest er tradisjon og i år fyller vi også 35 år!. Derfor inviterer vi alle til fest lørdag 26. november i hyggelige lokaler i Korsgata 16, Oslo.

  Kveldens program:
  Dørene åpner kl 18:30 og fra ca kl 19:00 spiser vi på hobbitvis fra koldtbordet! Utover kvelden blir det quiz, minner fra 35 år med Tolkien-fandom og annen underholdning. Vi serverer også kake og kaffe/te når det blir tid for å fylle opp i hjørnene!
  Til maten serverer vi vann og saft, men ta gjerne med din egen drikke om du vil ha noe annet :)
  Kleskode: Kom som du vil!
  Dørene lukkes ved midnatt.

  Påmelding:
  Påmeldingsavgiften er 200 kr for medlemmer av Arthedain 2016 (og 250 kr for ikke-medlemmer).
  Du melder deg på ved å betale påmeldingsavgift via nettbank til vår konto 0540 08 82616 eller via Vipps til nr 10301. Betalingen må skje senest fredag 18. November. Husk å skrive at det gjelder julefesten og skriv på om du har matallergier eller er vegetarianer/vegan! (Om det ikke blir plass i meldingsboksen, kan du sende denne infoen på epost til styret@arthedain.org.)

  Facebook: https://www.facebook.com/events/1311678275532772/

  Velkommen!


Møter våren 2016


 • Torsdag 4. februar: Tolkiens fantastiske beist (og hvor man finner dem)... Midgard er full av sære skapninger og vidunderlige vesener! Vi tar en titt på utvalget av levende kreaturer i bøker og filmer: Hva er de og hvor kommer de fra? Har du en yndlingsskapning må du gjerne bidra til diskusjonen!
  Tid: 17:45. Sted: Deichmanske hovedbibliotek, Arne Garborgs plass 4, Oslo

 • Torsdag 10. mars: Det post-apokalyptiske Midgard Bilbo og Frodo og deres følgesvenner snubler stadig over gamle ruiner og tidligere tiders storhet. Hvem bygget disse bygningene og satte opp statuene? Dette blir en liten rundtur blant Midgards ruiner.
  Tid: 17:45. Sted: Deichmanske hovedbibliotek, Arne Garborgs plass 4, Oslo

 • Torsdag 14. april: Midgardsk musikk Tolkiens bøker kommer med mange dikt og sanger, men uten lyd! Derfor er det mange som har blitt inspirert til å lage sin egen Tolkien-musikk: Korsang, musikal, synth og allsang, alt er representert. Kom og hør eksempler, og ta gjerne med dine egne!
  Tid: 17:45. Sted: Deichmanske hovedbibliotek, Arne Garborgs plass 4, Oslo

 • Torsdag 12. mai: Tingmøte Arthedains generalforsamling, der vi går gjennom året som var og planlegger framover. Hvis du vil være med og påvirke møtedager, temaer og arrangementer, så er dette tiden for å møte opp!
  Tid: 17:45. Sted: Deichmanske hovedbibliotek, Arne Garborgs plass 4, Oslo

 • Tirsdag 17. mai fra kl 16: Hobbitpiknikk Ta med deg piknikkurven og et teppe og slå deg ned med oss! Vi kommer til å være i Frognerparken i Oslo, den delen som er nærmest Colosseum kino, på 17. mai fra kl 16. Kom i kostyme eller i 17. mai-klærne dine :) NB Værforbehold: Hvis det regner eller hagler eller er generelt veldig veldig dårlig vær, så avlyser vi.

 • Søndag 12. juni : Sommerfest!
  Tid: Fra kl 15 og til vi er ferdige. Sted: En park i Oslo
Hva skjer på møtene?

På medlemsmøtene er det gjerne foredrag/innlegg og deretter diskusjon om et emne knyttet til Tolkiens forfatterskap. Møtene avsluttes stort sett i 19-tiden. Etter møtet går vi gjerne ut og spiser!

Hvorfor er det bare møter i Oslo?

For tida er det dessverre bare møtevirksomhet i Oslo-området. Lokalavdelingen Mithlond - Tolkienforeningen i Bergen er for tida hvilende og arrangerer ikke medlemsmøter. Kontakt oss hvis du ønsker å være med på å dra i gang ny aktivitet i Bergen eller å bli informert dersom virksomheten starter opp igjen. 


Denne siden ble sist oppdatert av Frode Lund Tharaldsen, januar 2017.