Aktiviteter

Aktiviteter for høsten 2017

 • Tirsdag 5. september:
  Tema: Beren & Luthien
  Sted: Deichmanske hovedbibliotek
 • Fredag 22. september:
  Tema: Bilbos Bursdag
 • Oktober: Tema og dato kommer
  Sted: Deichmanske hovedbibliotek
 • November:
  Tema: Se & Hør Silmarillion
  Sted: Deichmanske hovedbibliotek

Aktiviteter for våren 2017

  • Tirsdag 3. januar: Skål for professoren!.
   Vi ønsker å invitere alle sammen til å skåle Tolkiens bursdag sammen med oss i Arthedain! Det er en gammel tradisjon i Tolkien-miljøet å skåle for vår kjære professor den 3 januar. Og i år ønsker vi å gjennomføre det på Dubliner pub i Oslo.De som ønsker å vite mer om hvordan man skal skåle for Tolkien på den mest riktige måten, kan lese om det her: https://www.tolkiensociety.org/events/tolkien-birthday-toast-2017/Ellers er det bare å komme på Dubliner den 3 januar. Vi i styret kommer til å være der fra kl 18 og skåle med alle sammen!Tid: 18:00 – 22:00
   Sted: The Dubliner Folk Pub Oslo

 

  • Torsdag 2. februar: Silmarillion på en time Har du ikke lest hele Silmarillion, eller trenger du en oppfrisking? Silmarillion er en bok full av mytologi, midgarsk historie og fortellinger om enkeltskjebner. Her finner du bakgrunnen for mye av det som skjer i Ringenes Herre og det er her du virkelig blir kjent med alvene!Vår fantastiske nestleder Anette kommer til å oppsummere de viktigste historiene og snakke litt om det som ligger bak kjente øyeblikk fra Ringenes Herre.
   Tid: 17:45 – 19:00
   Sted: Deichmanske bibliotek
  • Møte mandag 6. mars fra kl 17:45 i Deichmanske hovedbibliotek (Arne Garborgs plass 4), Nedre sal. Inngang fra venstre side av hovedinngangen (det blir skiltet).

   Tema denne gang er: Fanfiction i Tolkien-fandom

   Vi inviterer til en reise in i fan-fiksjonens verden. Det vil bli en lett introduksjon til hva fanfiction egentlig er, hvem som skriver det og hvordan de i felleskap finner nye måter i forstå Tolkiens historier og karakterer på, ofte farget av moderne kulturell og politisk tematikk.
   Foredraget holdes av Martine Tufte, som i tillegg til å være dedikert Tolkien-nerd er masterstudent i medievitenskap ved UiO med fokus på fankultur.

   Etter møtet går vi som vanlig ut og spiser/drikker!

  • Torsdag 6. april: Jan-Gunnar Nilsson, mangeårig medlem i den svenske tolkienforeningen Forodrim, kommer for å snakke om Morgoth og mørke krefter i Tolkiens univers!»Vad skriver Tolkien om den onda sidan og hur kom orcer til?
   Den 6 april får Du reda på alt om Morgoth og hans kreatur. Samt hans ettertredere Sauron.»Møtet starter kl 17:45 i Deichmanske hovedbibliotek (Arne Garborgs plass 4), Foredragssalen
   Etterpå drar vi og spiser/drikker!
   Facebook-eventen finner du her!
  • Onsdag 17. mai: Hobbitpiknikk i Frognerparken, Oslo! Vi møtes i den delen av parken som er nærmest Colosseum kino og blir sittende til vi blir lei eller all maten er spist opp 🙂
   Ta med det du vil spise og drikke, pluss noe å sitte på, og kos deg med oss!NB! Værforbehold: Hvis det regner, avlyser vi.Sted: Frogneerparken, Oslo
   Tidspunkt: 16:00
   Facebook-eventen finner du her!
  • Mandag 29. mai: Tingmøte. Dette er Arthedains allmøte, som vi holder en gang i året. Her kan du komme med tilbakemeldinger og påvirke foreningen! Vi går gjennom året som gikk, året som kommer og velger nytt Råd (styre). Si gjerne ifra på forhånd om du vil være med og hjelpe til i foreningen!Vi møtes kl 17:45 i Deichmanske hovedbibliotek (Arne Garborgs plass 4), Nedre sal. Inngang fra venstre side av hovedinngangen (det blir skiltet).

 

 


Hva skjer på møtene?

På medlemsmøtene er det gjerne foredrag/innlegg og deretter diskusjon om et emne knyttet til Tolkien og fantasy. Møtene avsluttes stort sett i 19-tiden. Etter møtet går vi gjerne ut og spiser!

Hvorfor er det bare møter i Oslo?

For tiden er det dessverre bare møtevirksomhet i Oslo-området. Lokalavdelingen Mithlond – Tolkienforeningen i Bergen er for tiden hvilende og arrangerer ikke medlemsmøter. Kontakt oss hvis du ønsker å være med på å dra i gang ny aktivitet i Bergen eller å bli informert dersom virksomheten starter opp igjen!