Tilbakeblikk 2017

Tilbakeblikk

Dette er historisk tilbakeblikk på møter som ble arrangert i 2017.

Aktiviteter for høsten 2017

 • Tirsdag 5. september:
  Tema: Beren & Luthien
  Sted: Deichmanske hovedbibliotek – Kinoteket
  Tid: 17:45 – 19:00

Historien om Beren og Luthien er en av de mest sentrale delene blant Tolkiens fortellinger. I juni ble historien utgitt i en egen bok.
Vil du vite mer om den nye boka? Eller bare interessert i fortellingen? I forbindelse med utgivelsen av «Beren og Luthien» holder vi et foredrag med Kaj Apeland.

Vi kommer til å være i Kinoteket: inn hovedinngangen og til venstre i 1. etasje.
Vi setter opp plakat!

Og så går vi vel ut og spiser/drikker etter møtet, som vanlig 🙂

 • Fredag 22. september:
  Tema: Bilbos Bursdag
  Sted: Korsgata 16, 0551 Oslo (Grendehuset på Grunerløkka)
  Tid: 18:00 – 00:00Vi ønsker å invitere dere alle for å feire bursdag til vår kjære Bilbo sammen med oss på Grendehuset på Grunerløkka Fredag 22 september!Påmelding foregår ved betaling via Vipps (Gå inn på «Kjøp noe knappen» og søk etter Arthedain) eller til vår konto 0540 08 82616
  Avgiften er 200 kr for medlemmer, 250 kr for ikke-medlemmer. Husk å skrive «Bilbos bursdag» i kommentarfeltet på Vipps/nettbank og om du har/er allergier/vegan/vegetarianer skrives det også i kommentarfeltet. Hvis det er kompliserte behov, kan de sendes til styret@arthedain.orgPåmelding må skje senest i løpet av søndag 17. September. Det er også siste frist for avmelding hvis man vil ha pengene tilbake!
  Det er verken kostyme påbud eller forbud! Alle kommer i de klærne de vil!Mat og drikke.
  Det blir koldbord og kake. Av drikke serverer vi vann, kaffe og te. Det er lov å ta med seg hva enn man ønsker å drikke, inkludert alkohol.

  Det blir holdt en quiz med fine premier! Og en liten kostymekoneurranse.

 • Torsdag 19. oktober:
  Tema: På dypt vann (om Unfinished Tales of History of Middle-earth)
  Sted: Deichmanske hovedbibliotek, Folkeverkstedet i andre etasje
  Tid: 17:45 – 19:00Møte har fått tittelen «På dypt vann»:Hva gjør man egentlig når man har pløyd gjennom «Hobbiten», «Ringenes Herre» og «Silmarillion», kanskje til og med noen av dem på engelsk, men ennå ikke kan få nok av Midgard? «Volund smed fra Store Skauby» og «Eigil bonde fra Heim» er jo greie nok, de, men det er jo ikke så mange verken hobbiter eller silmariller i dem.
  Denne kvelden kommer Rune til å forsøke å gi et svar på dette, så spenn dere fast og bli med inn i The Wild, wild world of Unfinished Tales and the History of Middle-earth!Facebook:
  https://www.facebook.com/events/282018082297792
  Etter møtet går de som vil ut og spiser/drikker!
 • Fredag 24. november:
  Tema: Kalevalla, med «julebord» etterpå
  Sted: Deichmanske bibliotek, OsloVi tar for oss Kalevala, Finlands nasjonale epos, og ser på hvilken betydning dette fargerike mytologiske diktverket hadde for Tolkiens egen diktning, både som prosjekt og som kilde til motiver.Følg gjerne med på facebook for andre som skal delta, og etter møtet er det julebord på Nam Kang for alle som ønsker å delta.

 


Aktiviteter for våren 2017

  • Tirsdag 3. januar: Skål for professoren!.
   Vi ønsker å invitere alle sammen til å skåle Tolkiens bursdag sammen med oss i Arthedain! Det er en gammel tradisjon i Tolkien-miljøet å skåle for vår kjære professor den 3 januar. Og i år ønsker vi å gjennomføre det på Dubliner pub i Oslo.De som ønsker å vite mer om hvordan man skal skåle for Tolkien på den mest riktige måten, kan lese om det her: https://www.tolkiensociety.org/events/tolkien-birthday-toast-2017/Ellers er det bare å komme på Dubliner den 3 januar. Vi i styret kommer til å være der fra kl 18 og skåle med alle sammen!Tid: 18:00 – 22:00
   Sted: The Dubliner Folk Pub Oslo

 

  • Torsdag 2. februar: Silmarillion på en time Har du ikke lest hele Silmarillion, eller trenger du en oppfrisking? Silmarillion er en bok full av mytologi, midgarsk historie og fortellinger om enkeltskjebner. Her finner du bakgrunnen for mye av det som skjer i Ringenes Herre og det er her du virkelig blir kjent med alvene!Vår fantastiske nestleder Anette kommer til å oppsummere de viktigste historiene og snakke litt om det som ligger bak kjente øyeblikk fra Ringenes Herre.
   Tid: 17:45 – 19:00
   Sted: Deichmanske bibliotek
  • Møte mandag 6. mars fra kl 17:45 i Deichmanske hovedbibliotek (Arne Garborgs plass 4), Nedre sal. Inngang fra venstre side av hovedinngangen (det blir skiltet).

   Tema denne gang er: Fanfiction i Tolkien-fandom

   Vi inviterer til en reise in i fan-fiksjonens verden. Det vil bli en lett introduksjon til hva fanfiction egentlig er, hvem som skriver det og hvordan de i felleskap finner nye måter i forstå Tolkiens historier og karakterer på, ofte farget av moderne kulturell og politisk tematikk.
   Foredraget holdes av Martine Tufte, som i tillegg til å være dedikert Tolkien-nerd er masterstudent i medievitenskap ved UiO med fokus på fankultur.

   Etter møtet går vi som vanlig ut og spiser/drikker!

  • Torsdag 6. april: Jan-Gunnar Nilsson, mangeårig medlem i den svenske tolkienforeningen Forodrim, kommer for å snakke om Morgoth og mørke krefter i Tolkiens univers!»Vad skriver Tolkien om den onda sidan og hur kom orcer til?
   Den 6 april får Du reda på alt om Morgoth og hans kreatur. Samt hans ettertredere Sauron.»Møtet starter kl 17:45 i Deichmanske hovedbibliotek (Arne Garborgs plass 4), Foredragssalen
   Etterpå drar vi og spiser/drikker!
   Facebook-eventen finner du her!
  • Onsdag 17. mai: Hobbitpiknikk i Frognerparken, Oslo! Vi møtes i den delen av parken som er nærmest Colosseum kino og blir sittende til vi blir lei eller all maten er spist opp 🙂
   Ta med det du vil spise og drikke, pluss noe å sitte på, og kos deg med oss!NB! Værforbehold: Hvis det regner, avlyser vi.Sted: Frogneerparken, Oslo
   Tidspunkt: 16:00
   Facebook-eventen finner du her!
  • Mandag 29. mai: Tingmøte. Dette er Arthedains allmøte, som vi holder en gang i året. Her kan du komme med tilbakemeldinger og påvirke foreningen! Vi går gjennom året som gikk, året som kommer og velger nytt Råd (styre). Si gjerne ifra på forhånd om du vil være med og hjelpe til i foreningen!Vi møtes kl 17:45 i Deichmanske hovedbibliotek (Arne Garborgs plass 4), Nedre sal. Inngang fra venstre side av hovedinngangen (det blir skiltet).

 

 


Hva skjer på møtene?

På medlemsmøtene er det gjerne foredrag/innlegg og deretter diskusjon om et emne knyttet til Tolkien og fantasy. Møtene avsluttes stort sett i 19-tiden. Etter møtet går vi gjerne ut og spiser!

Hvorfor er det bare møter i Oslo?

For tiden er det dessverre bare møtevirksomhet i Oslo-området. Lokalavdelingen Mithlond – Tolkienforeningen i Bergen er for tiden hvilende og arrangerer ikke medlemsmøter. Kontakt oss hvis du ønsker å være med på å dra i gang ny aktivitet i Bergen eller å bli informert dersom virksomheten starter opp igjen!