Tilbakeblikk 2015-2016

Tilbakeblikk

Dette er historisk tilbakeblikk på møter som ble arrangert i perioden 2015-2016.

Møter høsten 2016

Møtene for høsten vil bli avholdt på Deichmanske hovedbibliotek (Arne Garborgs plass 4, Oslo).

  • Fredag 2. september: Vi snakker om ondskapen i Midgard og om de ulike skikkelsene som følger Melkor. Som alltid vil det bli diskusjon og innspill, som vi kan ta med oss videre ut for å spise/drikke etter foredraget!
   Foredragsholder: Kaj Andre Apeland
   Tid: 17:45. Sted: i kinoteket.
  • Mandag 10. oktober: En reise i Tolkiens fotspor
   Nils Ivar Agøy vil fortelle om sin og Magne Berglands reise i Tolkiens fotspor i forbindelse med “Tolkien Week” i Great Haywood, UK, nå i sommer. Reisen ble arrangert i anledning 100-årsmarkeringen for Tolkiens opphold der under første verdenskrig.
   Foredragsholder: Nils Ivar Agøy
   Tid: 17:45. Sted: i undersalen.
  • Torsdag 10. november: En introduksjon til alvisk (og kanskje noen andre språk òg)
   Vi vil ta en overflatisk gløtt på noen av Tolkiens språk, både sett innenfra Tolkiens univers og utenfor det. Innspill fra salen er oppfordret, og ingen tidligere kunnskap om språk er nødvendig.
   Foredragsholder: Rune Furberg
   Tid: 17:45. Sted: i undersalen.
  • Lørdag 26. november: Julemøte og feiring av vårt 35-årsjubileum!
   Det vil bli noe egenandel for å dekke leie av lokale og litt mat/drikke. Hold av datoen!

Møter våren 2016

 • Torsdag 4. februar: Tolkiens fantastiske beist (og hvor man finner dem)… Midgard er full av sære skapninger og vidunderlige vesener! Vi tar en titt på utvalget av levende kreaturer i bøker og filmer: Hva er de og hvor kommer de fra? Har du en yndlingsskapning må du gjerne bidra til diskusjonen!
  Tid: 17:45. Sted: Deichmanske hovedbibliotek, Arne Garborgs plass 4, Oslo
 • Torsdag 10. mars: Det post-apokalyptiske Midgard Bilbo og Frodo og deres følgesvenner snubler stadig over gamle ruiner og tidligere tiders storhet. Hvem bygget disse bygningene og satte opp statuene? Dette blir en liten rundtur blant Midgards ruiner.
  Tid: 17:45. Sted: Deichmanske hovedbibliotek, Arne Garborgs plass 4, Oslo
 • Torsdag 14. april: Midgardsk musikk Tolkiens bøker kommer med mange dikt og sanger, men uten lyd! Derfor er det mange som har blitt inspirert til å lage sin egen Tolkien-musikk: Korsang, musikal, synth og allsang, alt er representert. Kom og hør eksempler, og ta gjerne med dine egne!
  Tid: 17:45. Sted: Deichmanske hovedbibliotek, Arne Garborgs plass 4, Oslo
 • Torsdag 12. mai: Tingmøte Arthedains generalforsamling, der vi går gjennom året som var og planlegger framover. Hvis du vil være med og påvirke møtedager, temaer og arrangementer, så er dette tiden for å møte opp!
  Tid: 17:45. Sted: Deichmanske hovedbibliotek, Arne Garborgs plass 4, Oslo
 • Tirsdag 17. mai fra kl 16: Hobbitpiknikk Ta med deg piknikkurven og et teppe og slå deg ned med oss! Vi kommer til å være i Frognerparken i Oslo, den delen som er nærmest Colosseum kino, på 17. mai fra kl 16. Kom i kostyme eller i 17. mai-klærne dine ? NB Værforbehold: Hvis det regner eller hagler eller er generelt veldig veldig dårlig vær, så avlyser vi.
 • Søndag 12. juni : Sommerfest!
  Tid: Fra kl 15 og til vi er ferdige. Sted: En park i Oslo